Marcel Wouters neemt afscheid van de Stichting

In goed overleg heeft Marcel Wouters besloten om na de ManMeer!-Cup te stoppen met zijn werkzaamheden voor de Stichting Waterpolo Fryslân. Voor hem zelf hing deze beslissing al lange tijd  in de lucht maar in aanloop na de bekerfinales op 20 april wil hij duidelijkheid geven. Waterpolo was zijn passie maar hij beseft nu ook dat er meer is wat je kunt doen met vrije tijd. “Ik besef me eigenlijk sinds de dood van mijn moeder wat vrije tijd nu eigenlijk betekent”, aldus Wouters die lange tijd mantelzorger voor zijn moeder was die aan Alzheimer leed. “Een immens zware periode met te weinig pieken maar heel veel dalen”. Sterk genoeg zette hij zich in voor deze Stichting en niet zonder resultaat.  

Het  waterpolo heeft hem mooie dingen opgeleverd en daar is hij trots op. De Stichting, bestaande uit vijf enthousiaste waterpoloërs, heeft een aantal mooie evenementen neergezet in Noord Nederland en met name in Friesland. Een drielandentoernooi voor dames om de Fryslân Trophy maar ook een interland tussen Nederland en Brazilië. “Kippenvel toen een steelband het publiek in tropische sferen bracht en zelfs de spelers van Brazilië swingend zwembad de Welle in wist te krijgen”, aldus een enthousiaste Wouters. Ook de radio-interviews met Omrop Fryslân zal hij niet gauw vergeten, al was het vaak op het laatste moment en moest hij improviseren.  Hij deed dit met zoveel plezier !

Vanaf 2015 organiseert de Stichting Waterpolo Fryslân het bekertoernooi om de ManMeer!-Cup. Een mooi evenement waar de Stichting trots op kan zijn. Elke keer een uitdaging voor hem maar de rek is er uit. “Het wordt tijd voor iets anders maar ben zeker trots op de overige vier bestuursleden met wie ik een leuke tijd heb gehad, daar ligt het niet aan. Wij hebben waterpolo op de kaart van Nederland en in de agenda van de Koninklijke Nederlandse Zwembond geplaatst”.

De Stichting is nu op zoek naar een vervanger die zijn werkzaamheden kan voortzetten.

februari 24, 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *