ManMeer!-Cup 2.0

De ManMeer!-Cup blijft voorlopig in Heerenveen. Dat zijn de Stichting Waterpolo Fryslân en de Koninklijke Nederlandse Zwembond gisteren overeengekomen tijdens overleg op het Bondsbureau in Nieuwegein. Er is gekozen voor een overeenkomst voor de duur van nog eens drie jaar waarin de Stichting Waterpolo Fryslân de organisatie van het evenement voor hun rekening neemt in samenwerking met de K.N.Z.B.,  Sportstad Heerenveen en WATERPOLO NL. De ManMeer!-Cup wordt traditiegetrouw op de zaterdag voor Pasen gehouden en trekt al jaren een groot aantal waterpololiefhebbers naar de Waterpolo-Arena van Noord Nederland.

Voor de Stichting Waterpolo Fryslân kwam het voornemen om de overeenkomst te verlengen als een aangename verrassing. “We hebben er alles aan gedaan om dit evenement te laten groeien tot wat het nu is”, zegt voorzitter Chris Jaasma die in gesprek bleef met de K.N.Z.B. na de laatste editie op 31 maart. “We kunnen zo weer aan de slag. Er ligt een draaiboek en de samenwerking met Sportstad en partners is op zijn best”, aldus Jaasma.

Naast de ManMeer!-Cup houdt Waterpolo Fryslân zich ook bezig met de finales om de KNZB-Beker in de Regio Noord. Drie finalewedstrijden om de Jelle Cuperus Cup (Heren), de Broer van der Wal Trofee (Heren 2) en de Harmie Bosscher – van Deest Cup (Dames). Drie namen van personen die de afgelopen decennium een positieve bijdrage hebben geleverd aan de waterpolosport in Noord Nederland. Hun namen zijn verbonden aan de drie bekers waar om gestreden zal worden. Over de invulling van deze finaledag is de Stichting nog in overleg met de betrokken partners.

De Stichting Waterpolo Fryslân zet zich al jaren in voor verbreding van de waterpolosport in Noord Nederland door het organiseren van grote (inter)nationale evenementen in de regio. Ook zetten zij zich in voor de minder valide sporters door het evenement om de ManMeer!-Cup te koppelen aan een goed doel. Zo ontving Door Ontspanning Valide (D.O.V.) uit Leeuwarden afgelopen jaar een cheque ter waarde van 450 euro. Eerder viel de Stichting Milou en Parazwemmen Noord Nederland de eer een cheque in ontvangst te mogen nemen.

oktober 19, 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *