Tweede ronde MMC!

PERSBERICHT STICHTING WATERPOLO FRYSLAN

Aankomend weekend staat in het teken van de tweede ronde om de ManMeer!-Cup. De finaledag op 15 april lijkt nog ver weg, maar de organisatie in handen van de Stichting Waterpolo Fryslân, SGHA, Sportstad en de Zwembond kijkt nu al uit naar deze dag. De Stichting Waterpolo Fryslân is zich er van bewust dat het een landelijke bekercompetitie is maar wat opvalt is dat de ploegen uit Noord Nederland ruim vertegenwoordigt zijn. “En wat zou het mooi zijn als er net als in 2007 weer eens een ploeg uit het Noorden in de finale staat”, zegt bestuurslid Marcel Wouters. In dat jaar stonden de dames van TriVia, ten koste van UZSC in de finale tegenover ZVL 2. In een sfeervolle ambiance won de jonge ploeg uit Leiden met 7-3 van de Groningers. “En misschien stonden al die Groningers toen garant voor de bekersfeer die er in Heerenveen nu heerst tijdens de finales”,  aldus Wouters.

“Zinspelen op wie er uiteindelijk door zou kunnen gaan heeft geen zin”, zegt Wouters nuchter. Zowel de Startgemeenschap uit Heerenveen en Joure als SWOL 1894 uit Zwolle zijn in alle bekerklasse’s vertegenwoordigd. Als je naar de onderlinge verhoudingen kijkt zou je kunnen voorstellen dat er teams zijn die de achtste finales weten te bereiken. Het tweede herenteam van SGHA onder leiding van John de Rapper doet het op dit moment uitstekend in de Reserve Tweede Klasse Bond en staat op een mooie tweede plaats onder Orca uit Leeuwarden.  Rapper moet het opnemen tegen het Groningse TriVia 2 dat op dit moment middenmoter is in dezelfde klasse als SGHA. Het eerste team onder leiding van Jannes Schuiling zal het zwaar gaan krijgen tegen zv. Haerlem 1 die in een onderling duel al eens wist te winnen met 14-10. Ook de dames van Coach Hylke Bakker wacht een zware beproeving tegen het IJ uit Amsterdam.

Waar we zeker iets van kunnen verwachten zijn de dames van SWOL 1894. Een team dat zich een weg naar de top baant onder leiding van oud-international Mieke van der Sloot.  Het team heeft, met nog één wedstrijd meer te gaan, slechts 1 punt achterstand op de koploper BZC Schuurman in de tweede Klasse Bond. Toch is het voor van der Sloot puzzelen want vorig weekend liep het team tegen een tweede gebroken neus aan en moet zij een beroep doen op de jeugdige spelers van deze vereniging.

Zondagavond kan waterpoloënd Noord Nederland de balans opmaken. Welke ploegen zullen de achtste finales bereiken ? De loting voor deze achtste finales in het weekend van 3 en 4 december vindt plaats in Heerenveen.

 

Programma ManMeer!-Cup Noord Nederland

Zaterdag 22 oktober

11:30 uur             Heren 2               Groningen             TriVia 3 – ENC Arnhem 2                                            

15:00 uur             Heren 2               Meppel                 MZPC De Reest 1 – MNC Dordrecht 1

17:00 uur             Heren 2               Zwolle                  SWOL 1894  2 – De Mors 2

18:00 uur             Heren 1               Zwolle                  SWOL 1894  1 – LZ 1886 1

19:00 uur             Dames                Enschede            EZC 1 – SWOL 1894 1

 

Zondag 23 oktober

16:00 uur             Dames                Wageningen      De Rijn 1 – De Walvisch 1

18:15 uur             Heren 1               Heerenveen      SGHA 1 – zv. Haerlem 1

19:30 uur             Dames                Heerenveen      SGHA 1 – Het Y 2

 

20:45 uur             Heren 2               Heerenveen      SGHA 2 – TriVia 2

Sponsoren