SGHA komend seizoen eerste Klasse

SGHA onder leiding van Jan Mensink en Ymkje Broersma gaat komend seizoen spelen in de eerste Klasse. De overwinning tegen Orca was gisteravond genoeg om het kampioenschap veilig te stellen. In een eerder onderling treffen met concurrent WS Twente werd al stiekem rekening gehouden met een promotie naar de Eerste Klasse. Nu zijn de punten binnen !

Niet alleen voor SGHA is dit een opsteker maar ook voor de Noordelijke Regio, liet Ymkje Broersma weten in een interview met Omrop Fryslân. "De Bond heeft ons als waterpolobolwerk van het Noorden gevraagd om ook andere verenigingen mee te nemen" aldus Broersma die ooit zelf met de dames van de Skelp in de Hoofdklasse speelde. Ook aanvoerder Arjan van Leeningen zegt dat dit een mooie prestatie is voor SGHA en het Noorden. Spelers van SGHA hebben inmiddels al de overstap gemaakt naar verenigingen als Het Ravijn en UZSC. De Technische Staf van SGHA gaat onder leiding van Jan Mensink binnenkort bekijken hoe de taakverdeling van het volgende seizoen er uit gaat zien. Men gaat er vanuit dat hij ook komend seizoen een leidende rol gaat spelen binnen deze Startgemeenschap.

Ook de Stichting Waterpolo Fryslân spreekt van een mooie ontwikkeling voor de waterpolosport. Was het taak voor de Stichting om met grote nationale- en internationale evenementen waterpolo te promoten in Noord Nederland; SGHA laat zich onder leiding van Mensink in heel Nederland zien. En dat kan best wel eens gunstig uitpakken bij het toewijzen van evenementen.

Foto: Marijke van den Berg (SGHA)

Sponsoren