ManMeer! Finales succes

Volgepakte tribunes en een geweldige sfeer waren het decor van drie mooie finalewedstrijden afgelopen zaterdag in Sportstad Heerenveen. De laatste finalewedstrijd was helemaal uitverkocht waardoor het publiek zelfs nog even moest gaan schuiven om andere bezoekers de gelegenheid te geven om ook iets mee te krijgen van de wedstrijden.

De organisatie, in handen van de Stichting Waterpolo Fryslân en KNZB, kan samen met alle enthousiaste vrijwilligers van gastvereniging SGHA terugkijken op een geslaagd evenement.

  

 

De eerste bekerfinale ging stroef van start voor de beren uit Ede. De ploeg kon rekenen op een trouwe meegereisde supportersgroep die met hun vele vlaggen en de sirene een geweldige sfeer maakten. Pas in de derde periode liet de ploeg van Thomas Plooij zijn kracht zien en vocht zich terug naar de overwinning die in het begin toch duidelijk leek te gaan naar de ploeg uit Utrecht.

 

(Periodestanden : 5-1/2-3/2-6/3-5)

 

De tweede finale was een herhaling van de bekerfinale van vorig jaar. WIDEX GZC DONK nam een voorsprong in de eerste periode maar kon niet voorkomen dat de ploeg van Tim van der Meer al in de tweede periode voorbij kwam. In de derde en vierde periode periode kwam ZVL nauwelijks nog in gevaar en trok de overwinning naar zich toe.

(Periodestanden : 5-3/1-5/0-1/2-3)

 

De laatste finale in een volgepakt Sportstad werd op voorhand gezien als het klapstuk van deze avond. Maar al na de eerste periode toen de Brabanders nog goed meekwamen leek de overwinning te gaan naar de ploeg van Mark van Engelen. De ploeg uit de Hofstad bleef ook in de tweede, derde en vierde periode scoren en hun trakteerden hun trouwe achterban op de beker die uit handen van Henk van der Sluis in ontvangst werd genomen.

 

(Periodestanden : 3-4/0-2/0-2/2-5)

  

Tot slot een compliment van de organisatie aan het adres van alle supporters. Een goede communicatie naar de verenigingen toe en de juiste houding van de supporters hebben er toe geleid dat het verloop van afgelopen zaterdag zonder incidenten is verlopen !

 

 Meer foto's en een wedstrijdverslag van Henk van der Sluis / WATERPOLO.NL

 

 

Sponsoren