Ruime zege Oranje

De Nederlandse waterpolodames hebben vanavond de FINA World League wedstrijd tegen Duitsland met 30-4 gewonnen. Het team van bondscoach Arno Havenga won met overmacht en speelde vanaf het begin sterk in een sfeervol zwembad De Welle in Drachten.

In de sfeervolle ambiance van het zwembad De Welle in Drachten heeft Oranje de wedstrijd in de FINA World League tegen Duitsland met ruime cijfers gewonnen (30-4). Met de steun van het thuispubliek ging Oranje voortvarend van start en was het team vanaf het begin duidelijk de sterkste.

Arno Havenga was een tevreden met het resultaat na afloop. “We  winnen met een doelsaldo van 26 punten, dat is meer dan Griekenland en Spanje tegen Duitsland deden.” aldus Arno Havenga. “Dit kan van belang zijn, omdat de nummers 1 van elke groep en de beste nummer 2 doorgaan naar de finale. Daarvoor kan puntentotaal en doelsaldo doorslaggevend zijn. Deze winst tegen Duitsland hadden we verwacht en de uitslag is een goede stap naar de finale. Griekenland won vanavond van Spanje, dus als we de volgende wedstrijd tegen Griekenland thuis in Gouda winnen, moet dat genoeg zijn voor de Super Finale.”

Nederland – Duitsland  xx - x

Periode standen: 8-1, 8-0, 7-2, 7-1

Doelpunten: Nerida Drewes 6, Lieke Klaassen 5, Amarens Genee 4, Nomi Stomphorst 3, Sabrina van der Sloot 3,  Vivian Sevenich 2, Maud Megens 2, Marloes Nijhuis 2, Yasemin Smit, Dagmar Genee, Laura van der Graaf

De Nederlandse dames spelen in de FINA World League in groep B met Griekenland, Duitsland en Spanje. De Oranje dames staan boven aan, na winst op Griekenland, Spanje en Duitsland.
De andere wedstrijd in de groep Griekenland - Spanje eindigde vanavond in 10-7. De Grieken staan nu 2e in de poule. De Super Finale is van 9-14 juni 2015 in China.

Het speelschema van Nederland:


25 november:  Griekenland - Nederland (11-12)
16 december:  Nederland – Spanje (Utrecht) (10-6)
27 januari:       Nederland – Duitsland (Drachten) (30-4)
24 februari:     Nederland – Griekenland (Gouda)
24 maart:        Spanje -  Nederland
21 april:          Duitsland -  Nederland

Sponsoren