Damesinterland Onder 19

Vorige week zaterdag zat menigeen gekluisterd aan de buis om de EK-finale Waterpolo Dames te bekijken tussen Spanje en Nederland. In een mooie reeks aan wedstrijden moest de ploeg onder leiding van bondscoach Arno Havenga toezien dat Spanje wederom Europees Kampioen werd. De live-uitzending van de NOS toonde aan dat Waterpolo leeft in Nederland en dat is nu juist wat de Stichting Waterpolo Fryslan graag wil laten zien.

In een vervolg op de hereninterland Nederland tegen Brazilië op 25 juni zal er op zaterdag 9 augustus in zwembad de Welle in Drachten gestreden worden om de Fryslan Trophy.  De dames onder 19 jaar uit Australië, Duitsland, Groot Brittannië en Nederland zullen een gezamenlijke trainingsstage die begint op donderdag 7 augustus in Zeist afsluiten met een krachtmeting tussen de ploegen in Drachten. Bondscoach Arjan Vos en de Koninklijke Nederlandse Zwembond wilden in aanloop naar het WJK onder 18 jaar in Madrid van 24 – 31 augustus en het EJK onder 19 jaar in Rome van 7 – 14 september een oefenstage organiseren om de ploeg op orde te brengen voor beide grote internationale toernooien.

De Stichting Waterpolo Fryslan met als doel het organiseren van grote Nationale en Internationale evenementen voorzag in dit verzoek en wil naast dit evenement ook de waterpolosport promoten voor belangstellenden in de regio. Jeugd in de leeftijd tot 16 jaar wordt van 13:00-14:00 uur uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Een zwemdiploma is hierbij een vereiste. In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Zwembond zal er een clinic worden georganiseerd waarbij op spelenderwijs kennis kan worden gemaakt met deze groeiende sport in de Noordelijke Regio. Zowel de clinic als de wedstrijden kunnen gratis bezocht worden.

 

 Schema

10:00 Australië - Duitsland
11:30 Nederland - Engeland
       
13:00 Waterpolo-clinic belangstellenden
       
14:30 Engeland - Duitsland
16:00 Australië - Nederland

Sponsoren