Geslaagde hereninterland

       Foto: H. Jaasma/Waterpolo Fryslân 

Zwembad de Welle was afgelopen woensdag het strijdtoneel voor Oranje in een reeks van oefenwedstrijden tegen Brazilië. Na een flinke nederlaag te hebben geleden dinsdagavond in Ede met 10-17 liet de ploeg van coach Robin van Galen nu een beter spel zien. Toch liet Oranje met name in de derde en vierde periode mooie combinaties liggen waardoor Brazilië alle kansen kreeg. Coach Ratko Rudic was diep onder de indruk van de entourage in het goed gevulde zwembad in Drachten en zag zijn groep groeien in hun spel. 

In een spannende finale waarbij Oranje met een 8-10 achterstand druk begon te zetten bleef uiteindelijk de Zuid-Amerikaanse ploeg heer en meester. De wedstrijd werd onder toeziend oog van circa 500 toeschouwers door Oranje met 8-12 verloren. Periode standen 2-4, 4-4, 1-2 en 1-2.

Met dit persbericht lieten wij als organisatie weten hoe trots we zijn op dit geslaagde evenement. We ontvingen veel complimenten en steun van het begeleidingsteam en de coaches en spelers van Oranje en Brazilië. Uiteraard konden we dit allemaal niet alleen doen en zijn dan ook weer blij dat zoveel vrijwilligers van WSG Dragor ons hebben ondersteund in zowel het zwembad als in de kantine. Ook de aanwezigheid van de pupillen van Dragor, Orca en SGHA werden door de spelers en organisatie erg gewaardeerd. Spetterende klanken werden geproduceerd door de steelband Gruno's Postharmony uit Groningen en de Reddingsbrigade was verantwoordelijk voor de EHBO. Onze speciale dank gaat uit naar Jary Göbel van de KNZB en Floor Gielen, Hans Nieuwenburg en Rogier van Veen van het projectteam Road to Rio.

Het Stichtingsbestuur komt volgende week alweer in zitting bijeen. Dan zullen we ons buigen over een nieuw te organiseren evenement. Tot die tijd kunnen we genieten van de mooie plaatjes en media-aandacht die deze editie van Nederland tegen Brazilië ons hebben opgeleverd.

Waterpolo Fryslân

    

 

Sponsoren